logo

Autor

Treść

Grzegorz "Zaitsev" Bonter

23.02.2009, 21:39

[ZAKTUALIZOWANO] Funcom chyba nie jest zbyt zorientowane w tym, co dzieje się z ich grami. Norwedzy dziś ogłosili... start polskiej wersji Age of Conan.
więcej »

*Szoszana

Obywatel

24.02.2009, 11:51

Może się czepiam, ale z newsa niezbyt wynika, że Funcom w poniedziałek ogłosił premierą polskiej wersji językowej AoC. Jedyna cytowana wypowiedź mówi o nadziejach, jakie firma ta wiąże z rynkiem wschodnioeuropejskim oraz premierą wersji polskiej i... jakiejś tajemniczej drugiej, o której konkretów też brak.

O jakimkolwiek ogłoszeniu premiery wiemy od autora, który nie podaje świadczących o tym źródeł.

Dla mnie to na maksa podejrzane.

[21]

*ashar

Brygadzista

24.02.2009, 15:05

no, to zorientowani sa niezle, widac jak sie nami, Polakami interesuja
and now for something completly different (a teraz z innej beczki ;)) - slyszalem plote w warzywniaku, ze liczba subskrybentow spadla do ponizej 100tys :)
ciekawe czy gram.pl poda takowegoz newsa ;] powyzsza informacje przeczytalem na dwoch nie powiazanych ze soba serwisach o grach :)

(treść posta zmodyfikowana przez autora o godzinie 15:08)

mój gramsajt

majne gram-sajte http://ja.gram.pl/ashar :) j-rock rlz

[22]

*Tokix

Przodownik

24.02.2009, 15:09

> to jest odpowiedź na posta dodanego przez ashar

> no, to zorientowani sa niezle, widac jak sie nami, Polakami interesuja
> and now for something completly different (a teraz z innej beczki ;)) - slyszalem plote
> w warzywniaku, ze liczba subskrybentow spadla do ponizej 100tys :)

To oni wszyscy pewnie sie w tortage po domkach pochowali chyba . :OOO

> ciekawe czy gram.pl poda takowegoz newsa ;] powyzsza informacje przeczytalem na dwoch
> nie powiazanych ze soba serwisach o grach :)

Zapodaj linki .

mój gramsajt

Core2Duo,GF 8800\640 MB, 2 GB RAM DDR2

[23]

*Fenrisulfr

Przodownik

24.02.2009, 15:47

Już długo i tak Polscy gracze nie pograją, dziś czytałem że liczba stałych subskrybentów AoC zmniejszyła się poniżej 100tyś osób. Jeszcze w tym roku pewnie wszystkie serwery zamkną.

mój gramsajt

[24]

*RexNebular

Obywatel

24.02.2009, 16:00

> to jest odpowiedź na posta dodanego przez Tokix

> > no, to zorientowani sa niezle, widac jak sie nami, Polakami interesuja
> > and now for something completly different (a teraz z innej beczki ;)) - slyszalem
> plote
> > w warzywniaku, ze liczba subskrybentow spadla do ponizej 100tys :)
> To oni wszyscy pewnie sie w tortage po domkach pochowali chyba . :OOO
> > ciekawe czy gram.pl poda takowegoz newsa ;] powyzsza informacje przeczytalem na
> dwoch
> > nie powiazanych ze soba serwisach o grach :)
> Zapodaj linki .

http://www.shacknews.com/onearticle.x/57362

Funcom, jako spółka giełdowa, ogłasza kwartalne wyniki, a z tego już łatwo wyliczyć, ilu jest mniej więcej subskrybentów.

[25]

*damianvs

Przodownik

24.02.2009, 16:03

Funcom has reported its financial results for the fourth quarter, revealing an operating loss of USD 23.3 million, caused by a depreciation of USD 22.8 million due to the lagging performance of Age of Conan.

The poor performance is compounded by the announcement that the company’s chief financial officer, Olav Sandnes, has resigned from the position.

“The average subscriber retention for the Age of Conan game has improved in 2009. The subscriber base of Age of Conan has consequently been relatively stable during this period. The average playtime per subscriber has also increased during the last months. The Company continues to invest heavily in both the Age of Conan game and in the new MMOs in development,” says Funcom President and CEO Trond Arne Aas.

Analyst Fredrik Thoresen of DnB NOR Markets has estimated to E24 that the game now has under 100,000 active players - down from the 415,000 players Funcom reported in August last year.

Ouch at one time AoC was the game to take on Warcraft. Hopefully the recent patches and game improvements help people come back.

Źródło:
http://www.gamefocus.ca/?nav=new&nid=4183

Nie jest to dla mnie żadnym zaskoczeniem, z takim stosunkiem do graczy Funcom po prostu musiał ponieść klęskę.

mój gramsajt

[26]

*Kafar

Sekretarz

24.02.2009, 16:49

No to wiadomo teraz jak CDP będzie dostawał informacje o zmianach w grze :) miesiąc po ich wprowadzeniu :)

mój gramsajt

[27]

*owca95

Obywatel

24.02.2009, 16:52

ech... wszystko super i fajnie ale głupio że opłaty ma chyba. ;/

mój gramsajt

dopóki walczysz jesteś zwycięscą

[28]

^
Copyright © 2005-2010 gram.pl|o nas|redakcja|reklama|kontakt