Zaloguj się, aby obserwować  
Gram.pl

Fallout 4 - pierwsze screeny! Premiera w tym roku?

20 postów w tym temacie

Ja bym raczej stawiał na przyszły rok. A przynajmniej na to liczę. Poza Bloodbornem i Pillarsami, Wiesiek na razie nie ma poważniejszych konkurentów w walce o tytuł gry roku.

Bedzie znów szitt."Trójka" i "New Vegas" to są jedne z największych chłamów na jakie w życiu dałem się nabrać. Dlaczego obecnie prawie do żadnej gry nie ma dema? Bo nikt nie dałby się nabić w butelkę, jakby sobie pograł testowo.

Nom. Screeny są z trailera a sam trailer pokazał że animacja i wszystko inne jest na najniższym możliwym poziomie. Czemu przez tyle lat B. nie zrobiła z tym porządku?

Obecnie w ogóle mnie ten tytuł nie interesuje. Jeżeli nie zaskoczą nas czymś ciekawym - daruje sobie ten tytuł.

Dnia 04.06.2015 o 14:32, Zdzichacz napisał:

Przecież to screeny z trailera.

Zawsze mnie to śmieszy właśnie, gdy po premierze trailera pojawia się news: "Pierwsze screeny z gry X!", a nie są to żadne zrzuty tylko klatki z filmiku.

Dnia 04.06.2015 o 11:32, Moooras napisał:

Ja bym raczej stawiał na przyszły rok. A przynajmniej na to liczę. Poza Bloodbornem i
Pillarsami, Wiesiek na razie nie ma poważniejszych konkurentów w walce o tytuł gry roku.

Premiera ponoć w listopadzie tego roku.

Nie liczę tutaj na rewolucyjne zmiany, choć nie kryje, że po cichu spodziewałem się czegoś więcej. Po trailerze ciężko wysnuwać jakieś pewne wnioski, jednak pewne jest to, że to praktycznie ten sam silnik co w Skyrimie z nieco tylko podkręconym oświetleniem, cieniami i lepszymi teksturami. Nie jest to nawet poziom Skyrima z modami, co mnie nieco dziwi, bo jednak myślałem, że da się wycisnąć znacznie więcej z obecnej generacji konsol. Szczególnie rażą bardzo słabe postacie, jakby żywcem przeniesione ze Skyrima. Widać, że silnik stary i ma już swoje ograniczenia.
Tyle z moich narzekań. Tak czy inaczej jest to mój must have...

> Bedzie znów szitt."/.../
> nie dałby się nabić w butelkę, jakby sobie pograł testowo.
>
>

Bo tworzenie dema to koszty, a firmy wiedzą, że i tak kupisz ten produkt. Więc nawet jeśli demo przekona 3 osoby i straci jedną to będzie nieopłacalne w zrobieniu, bo te 3 osoby i ta by kupiły przy takiej marce, a 4 może by się zastanowiła. FNV było świetne i zrobione przez oryginalnych twórców. Skąd tyle nienawiści w ludziach? Nie chcesz kupić, a i tak ponarzekasz, bo tak :/

F3 i FNV to były rewelacyjne i ciekawe gry. Mało które shootery do dziś mają taki fajny klimat. Szkoda, że ślepi fanatycy staroci, jak zawsze z uporem maniaka będą psuć opinię każdemu nowemu Falloutowi. Ale kij z nimi. Jeśli F4 będzie co najmniej tak dobry jak F3/FNV, to będzie super.

Dnia 06.06.2015 o 18:52, Buckkk napisał:

F3 i FNV to były rewelacyjne i ciekawe gry. Mało które shootery do dziś mają taki fajny
klimat.
Szkoda, że ślepi fanatycy staroci, jak zawsze z uporem maniaka będą psuć opinię
każdemu nowemu Falloutowi. Ale kij z nimi. Jeśli F4 będzie co najmniej tak dobry jak
F3/FNV, to będzie super.

Ding ding ding!

Shootery a nie RPGi. Ostatnim razem jak sprawdzałem, to Fallouty shooterami nie były a cRPGami. I gwarantuję, że fanatycy starych Falloutów przeciwko dobrze zrobionemu nowemu Falloutowi - tj. New Vegas - wiele do zarzucenia nie mają. Mają natomiast do post-apokaliptycznego shootera z elementami RPG (nomen omen był w porządku, ale jako Fallout był żałosny i odarty z klimatu oryginału), jakim była trójka.

Ciekawe czy dałoby się stworzyć takiego Fallouta, który od wewnątrz byłby jak jedynka lub dwójka a z zewnątrz jak cokolwiek nextgenowego? Da się jeszcze połączyć taką zawartość z zaawansowaną grafiką, czy to już zbyt czasochłonne i kosztowne na dzisiejsze standardy?

Zaloguj się, aby obserwować