PirO_17

Problemy z komputerem (temat ogólny)

39380 postów w tym temacie

No to przechodzisz do próby nr 2 rozwiązania problemu.
Jeżeli dzieje się to tylko w grach, btw: Masz integrę? Jak tak, to spróbuj zagrać na niej chwilę,
to ewidentna wina karty graficznej, która pada.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dnia 08.02.2013 o 09:27, Jackal-pl napisał:

No to przechodzisz do próby nr 2 rozwiązania problemu.
Jeżeli dzieje się to tylko w grach, btw: Masz integrę? Jak tak, to spróbuj zagrać na
niej chwilę,
to ewidentna wina karty graficznej, która pada.


No nawet nie pier... :P to i w lapie i na stacjonarnym nagle by miało wszystko padać -.- sprawdzę jeszcze potem inną grę bo teraz nie mam jak i ewentualnie wtedy się przekonam czy w innych grach też takie coś się dzieje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Witam srdecznie. Mam problem z komputerem, gdyż prawdopodobnie od czasu instalacji nowych sterowników Nvidii wyskakują mi takie komunikaty po właczeniu komputera.
POza tym jak właczam grę to wywala mnie do pulpitu, ale nie wyłącza gry. przeinstalowywałem sterowniki do karty graficznej i instalowałem starszą wersję ale nic to nie dało. Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję.

20130208143457

20130208143525

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dnia 08.02.2013 o 14:35, Tieru napisał:

Witam srdecznie. Mam problem z komputerem, gdyż prawdopodobnie od czasu instalacji nowych
sterowników Nvidii wyskakują mi takie komunikaty po właczeniu komputera.
POza tym jak właczam grę to wywala mnie do pulpitu, ale nie wyłącza gry. przeinstalowywałem
sterowniki do karty graficznej i instalowałem starszą wersję ale nic to nie dało. Bardzo
proszę o pomoc i z góry dziękuję.


Sterowniki usuwałeś z poziomu systemu w normalnym trybie czy z trybu awaryjnego?
Zobacz ten link, może coś pomoże: http://www.gram.pl/pomoc_poradnik.asp?p=2889

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

W źródłach grzebałem, a sterowników nie zainstaluję bo niestety miałem z nimi małe problemy na mojej karcie i po czasie szukania w końcu trafiłem na te, które działają...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dnia 08.02.2013 o 15:23, Kirabaxior napisał:

W źródłach grzebałem, a sterowników nie zainstaluję bo niestety miałem z nimi małe problemy
na mojej karcie i po czasie szukania w końcu trafiłem na te, które działają...


Trudno w takim razie coś wymyślić, wszystkie ustawienia to sprawa różna dla mnogich konfiguracji - sam miałem problem z jakością wyświetlanego obrazu na TV - okazało się, że winny był nie kabel, nie karta a źle dobrane ustawienia w samym menu telewizora.

Skoro nie możesz reinstalować sterowników kombinuj dalej, mam nadzieję, że Ci się uda.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dnia 08.02.2013 o 16:19, Shinigami napisał:

Skoro nie możesz reinstalować sterowników kombinuj dalej, mam nadzieję, że Ci się uda.

Dzięki za pomoc w każdym razie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Coś opóźnia mi start systemu. Mianowicie podczas próby połączenia się z internetem (zaraz po włączeniu się Windowsa) tj. kliknięciu na ikonę, menu start się zawiesza, a następnie dopiero po upływie minuty łączy z internetem. Tak jest za każdym razem; w przypadku gdy odczekam te kilka minut i spróbuje się połączyć, wszystko przebiega poprawnie. Mogę napisać, że procesami jakie się pojawiają w momencie łączenia się z internetem (czyli po odczekaniu tej minuty) są wmiprvse.exe; imapi.exe; alg.exe; (być może jeszcze jakieś, ale nie jestem w stanie ich spisać, ponieważ wyświetlają się szybko, a niektóre równie szybko znikają). Możliwe, że aktualizacja do SP3 spowodowała ten problem, ale przywracanie systemu nie działa, więc nie mogę tego sprawdzić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Czy piszczenie komputera, wyłączanie się gier lub mrugający ekran w grach (plus wyskakiwanie dziwnych rysunków czy coś w tym stylu), które wymagają stałego połączenie z internetem to mogą być oznaki przegrzewania się?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Tak. Obstawiałbym zasilacz albo kartę graficzną. U mnie co prawda komputer nie piszczał, ale gry zacinały się tak, że jedynym rozwiązaniem był restart (działały jedynie Call of Duty: Modern Warfare i, o ile dobrze pamiętam, Call of Juarez: Więzy Krwi), do tego w grach notorycznie wywalało mi tekstury: to w Gothicu 3 cały świat był pokryty teksturą łuku, to w Etherlords II wszystko było pokryte kamienną posadzką. Nie wiem dokładnie, co było problemem, bo za jednym zamachem wymieniłem i "nołnejmowy" zasilacz, i kartę graficzną z radiatorem (GF 8600 GTS), która to w spoczynku miała minimum 70 stopni Celsjusza, a po sesji z Crysisem lubiła osiągać temperatury rzędu 103-107 stopni. O dziwo nic się nie zjarało :P

EDIT: Chociaż to chyba jednak był zasilacz, bo właśnie sobie przypomniałem, że w późniejszym czasie pożyczałem GeForce'a kumplowi i u niego wszystko chodziło bez zastrzeżeń (choć założył sobie wiatraczek na kartę).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

To już w nic nie gram. Ale dziwne jest to, że psują się tylko gry ze stałym połączeniu do internetu, ale może to być dlatego, że to są moje jedyne nowe gry :D.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Mam problem z łącznością laptopa z routerem. Problem polega na tym że notebook czasami nie wykrywa mojej domowej sieci z którą bez problemu łączą się smartphony i konsola. Czasami pomaga kilka-kilkanaście rozłączeń i włączenie karty sieciowej. W czym tkwi problem ? Notebook jest na Windowsie 7

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Kablem czy wifi? jak to drugie ten sam problem wystepuje jak blisko routera jestes? masz tak od poczatku czy od jakiegos czasu? ile lat ma ten laptop? na innym systemie (wez jakiegos GNU/Linux z livecd) tak samo sie dzieje? jak na innym systemie (najlepiej nie-windowsowym) tak sie dzieje (najlepiej jeszcze rozne wersje sterownikow sprawdzic) to znaczy, ze cos jest ze sprzetem, mi w jednym HP po kilku latach padly karty sieciowe (najpierw wifi, pozniej takze Ethernet).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Oczywiście wifi (połączenie kablem działa), odległość ok 50-60 cm. Laptop Asus, mam ok 4 miesiące. Wystąpił ok tydzień po pierwszym odpaleniu. Co ciekawe maiłem taki sam problem na wcześniejszym laptopie Asusa który przygrzewał się (problem z wi-fi nastąpił po roku). Ten dostałem w zamian. Wi-fi działa bez zarzutów na innych notebook''ach.
Qualcomm Atheros AR9002WB-1NG
Sterownik 10.0.0.75

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dnia 10.02.2013 o 14:23, kuba9876543210 napisał:

To zrob jak napisalem wyzej, sprawdz najnowsze a jak masz najnowsze to starsze wersje
sterow na Windowsie i ogolnie na Linuksie. Poprzedni laptop to byl ten sam model?

Nie teraz mam nowszy model. Możesz mi napisać prościej co mam zrobić :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dnia 10.02.2013 o 16:08, Fimbulvinter napisał:

Ja jeszcze w sprawie tego przegrzewania się. Czy jest na tym skrinie coś niepokojącego?
Nie wiem jakie powinny być temperatury. Komputer w "spoczynku" przy robieniu skrina.

http://i47.tinypic.com/w9wtwn.png


Napisz jaki masz sprzęt :) i jakie temperatury w stresie. Ja mam w sumie podobne. 40-50*C CPU, płyta główna i HDD. Grafiki mi nie podaje :<

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!


Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.


Zaloguj się