Archiwum Star Wars czyli coś dla wielbicieli Jedi i nie tylko
Rozpoczęty przez
Patryk_R1,
Dnia 23.12.2015 o 12:17, lis_23 napisał:Swoją droga, film jest nieźle pocięty - tutaj można sobie poczytać o tym, czego nie ma:
http://www.filmweb.pl/film/Gwiezdne+wojny%3A+Przebudzenie+Mocy-2015-671051/discussion/Wszystkie+sceny+uj%C4%99cia+wyci%C4%99te+na+etapie+monta%C5%BCu+i+scenariusza-zbi%C3%B3r,2719333
Kasa misiu, kasa, na 100% wyjdzie edycja specjalna/reżyserska z tymi scenami a wtedy hordy fanów się na nią rzucą...
lis_23 2
Dnia 23.12.2015 o 12:22, NeroNarmeril napisał:
Kasa misiu, kasa, na 100% wyjdzie edycja specjalna/reżyserska z tymi scenami a wtedy
hordy fanów się na nią rzucą...
Abrams, podobnie jak Nolan, nie robi takich wersji swoich filmów. Choć z drugiej strony jakiś czas temu zapowiedział, że na BD będzie od 10 do 20 minut nowych scen ( ciekawe, czy w filmie, czy luzem? ) ale to i tak byłoby za mało w porównaniu z powyższym opisem.
Będąc w kinie cały czas myślałem, że będzie jakaś refleksja na temat bitwy o Jakku. Niestety, film nie porusza tej kwestii i widz tak na prawdę nie wie, skąd na tej planecie jest tyle wraków.
Druga sprawa to los Poe po rozbiciu się TIE wraz z Finnem - szkoda, że nie pokazano jego przygód, a jego tłumaczenie się jak przeżył jest takie se ;)
Dnia 23.12.2015 o 12:17, lis_23 napisał:Swoją droga, film jest nieźle pocięty - tutaj można sobie poczytać o tym, czego nie ma:
Przeczytałem, ciekawy temat. Szkoda, że film nie jest dłuższy choćby o te 15-20 minut, a ten czas mógłby być przeznaczony na lepsze nakreślenie bohaterów, sytuacji politycznej itp. Niestety ale dla większości osób (w tym mnie), którzy nie mają kontaktu z książkami czy albumami związanymi z filmem, sporo rzeczy pozostanie niejasnych i niedopowiedzianych. A z tego co tam wyczytałem wynika, że na wersję rozszerzoną raczej szans nie ma.
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Na Filmwebie jest teraz wysyp niezadowolonych z ocenami od 1/10 do 3 i 6/10. Najlepsze są opinie, typu: " gwałt na widzu / kimie ", " plagiat EIV ", " najgorszy film świata ", itp.
Cóż, hejterzy mają teraz używanie ale ja nadal jestem trochę zmieszany tym filmem ... Z jednej strony jest to na prawdę fajne kino przygodowo - fantastyczne, z fajnymi bohaterami, postaciami, praktycznymi efektami specjalnymi, scenografią, itp. Powracają znajome twarze a i nowe są niczego sobie.
Z drugiej strony, brakuje mi tu trochę magii Gwiezdnych Wojen bo czasami film ogląda się jak dobry film SF, ale nie jak GW ... Czasami miałem też wrażenie, że to fanfilm, niektóre rozwiązania są wręcz komiczne
( zachowanie Kylo Rena )
Swoją droga, film jest nieźle pocięty - tutaj można sobie poczytać o tym, czego nie ma:
http://www.filmweb.pl/film/Gwiezdne+wojny%3A+Przebudzenie+Mocy-2015-671051/discussion/Wszystkie+sceny+uj%C4%99cia+wyci%C4%99te+na+etapie+monta%C5%BCu+i+scenariusza-zbi%C3%B3r,2719333
Tutaj możecie zobaczyć, jak aktorzy z serii wyglądali wczoraj a jak wyglądają dziś:
http://stopklatka.pl/news/aktorzy-z-gwiezdnych-wojen-kiedys-i-dzis-galeria