Zaloguj się, aby obserwować  
SzarQ

TVN vs Polsat - Która telewizja jest lepsza?

214 postów w tym temacie

Nie lubie TVN. Za dużo mają seriali(głownie bezsensownych, polskich edycji amerykańskich sitcomów), tylko Na Wspólnej mi sie podoba, a dokładnie jeden wątek tego serialu;]. Do tego dochodzą tasiemcowe Taniec z Gwiazdami(ile to już edycji 10?), You can Dance i to coś o biznesie. Hmmm niedługo ramówki im zabraknie. Filmy? Są dobre, ale strasznie dużo powtórek, a coś bardzo dobrego leci tylko w piątek, czasami w sobote. W inne dni filmu albo nie ma, albo po godzinie 23:P Polsat wg mnie jest stacją lepszą, nie wkurza tak ramówką, może czesto daje starsze filmy i powtórki, ale za to filmy są prawie codziennie. A jak przywali to w SuperHit zawsze leci jakiś na prawde HIT. Ostatnio np: "Kod da Vinci". No i ma prawa do mojego ulubionego "Helikopter w Ogniu":) A jakby w tej rywalizacji liczyć jescze kanały sportowe(polsat Sport/extra, a w TVN nSPORT) to polsat zdecydowanie wygrywa:)

Ze zdziwieniem czytam posty typu ''TVN lepszy''.Zwłaszcza na forum o grach(głównie).Jak na mój gust TVN jest telewizją dla kobiet;).Ta stacja mnie głównie kojarzy się z tasiemcowatymi serialami.Filmy,seriale zawsze lepsze miał Polsat,jak już.To co fajne na TVN to milionerzy.

Obie stacje puszczają według mnie zdecydowanie za dużo reklam ;). Wolę jednakże TVN, choć nie dyskryminuję Polsatu. Między innymi to dlatego, że TVN mam w HD ;P Ale ogólnie czasem lecą tam filmy fajniejsze ;P

Sam nie wiem, która stacja lepsza. Czasem jedna mnie czymś zaskoczy, czasem druga. Jeżeli chodzi o filmy to Polsat bezkompromisowo prowadzi. Kolejny minus dla TVN mógłbym dać za to, że emitują tam 3/4 moich znienawidzonych seriali i programów typu Gwiazdy Na Lodzie czy co to tam teraz leci. Jednakże z drugiej strony TVN jest stacją najbardziej zbliżoną do zachodnich standardów. Nowoczesna oprawa, ramówka też całkiem podobna.
Jeżeli o mnie chodzi to telewizji prawie w ogóle nie oglądam. Telewizor włączam tylko po to aby pograć na X360, obejrzeć film na DVD oraz ewentualnie jakiś w TV. W tej właśnie kolejności.

Nie wiem w którym temacie się zapytać, więc napiszę tu - oglądał ktoś może rano "Dzień Dobry TVN"? Zerknąłem tylko na chwilę i akurat był jakiś człowiek, który mówił coś o jakiejś stronie z darmowymi rozmowami telefonicznymi, miałem sprawdzić, ale nie miałem już czasu, a później zapomniałem jej adresu. Pamięta ktoś może?

Obydwie stacje przerywają programy reklamami na potęgę , czasem tylko od święta jest film na
tyle ambitny że nagram go z reklamami.

Polsat się ostatnia poprawił jeśli idzie o filmy.
Zauważyłem, że w mega hitach czy superkinie (tym podobnych) lecą na Polsacie filmy mniej ogólnie puszczane. Ostatnio w Polsacie, w święta też ciekawe filmy leciałoy. TVN leci trochę po staremu - Matrix, Władca, Zabójcza broń. Filmy są to dobra, niektóre lepiej niż dobra ale ile można?
Przez ostatnie lata za to Polsat trochę ściągał pomysły od TVN. Ostatni przykład to Taniec z Gwiazdami i te odpowiedniki w Polsacie. To samo było z Milionerami w TVN i odpowiedniki w Polsacie czy parę lat temu z Big Brotherem w TVN.
TVN jako telewizja ma dla mnie jedną zaletę - Milionerzy, mój ulubiony teleturniej w ogóle. :)

Dnia 11.06.2009 o 20:08, kerkas napisał:

Obydwie stacje przerywają programy reklamami na potęgę , czasem tylko od święta jest
film na tyle ambitny że nagram go z reklamami.

Nagrywasz jeszcze na VHS?
Bo jak przez komputer, albo nagrywarkę, to reklamy można wyeliminować automatem. Na sieci są programiki do usuwania reklam z nagranych plików. Byle nagrywać w jakimś popularnym formacie. A jak już nic się nie znajdzie, to zawsze można odpalić darmowy virtualDub, wyłączyć rekompresję (zostawić tylko tryb kopiowania dla obrazu, dźwięku), wyszukać zmiany poziomu dźwięku i usunąć. Trwa to wtedy raptem kilka minut.

Dnia 11.06.2009 o 21:45, Olamagato napisał:

> Obydwie stacje przerywają programy reklamami na potęgę , czasem tylko od święta
jest
> film na tyle ambitny że nagram go z reklamami.
Nagrywasz jeszcze na VHS?

Nie , chociaż mam podłączony do telewizora magnetowid i nagrywarkę dvd stacjonarną .
Mogę przegrać z VHS na dvd i vice versa

Dnia 11.06.2009 o 21:45, Olamagato napisał:

Bo jak przez komputer, albo nagrywarkę, to reklamy można wyeliminować automatem. Na sieci
są programiki do usuwania reklam z nagranych plików. Byle nagrywać w jakimś popularnym
formacie. A jak już nic się nie znajdzie, to zawsze można odpalić darmowy virtualDub,
wyłączyć rekompresję (zostawić tylko tryb kopiowania dla obrazu, dźwięku), wyszukać zmiany
poziomu dźwięku i usunąć. Trwa to wtedy raptem kilka minut.

Posiadam taką nagrywarkę i teoretycznie mogę założyć znaczniki aby nie odczytywała danych fragmentów
tyle tylko iż działa to tylko i wyłącznie na mojej nagrywarce , tak więc szkoda czasu i atłasu.
http://www.kinodomowe.idg.pl/artykuly/34378/Philips.DVDR.75.html

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować