Zaloguj się, aby obserwować  
Gram.pl

Gothic 4 - screeny z rozgrywki

55 postów w tym temacie

Grafika fajna ? Pewnie bo przypomina do złudzenia Two Words która nie była za dobra. Po screenach widze ze Gothic 4 to będzie nie wypał tylko boje się zeby nie wyszło gorzej od G3 bo się załamie. Nie ma co gdybac Phyrania Bytes zrobiła by to o wiele lepiej bo nie ma to jak orgyginalni twórcy. Zapłacimy jednak za to wszyscy eh.. ;(

Grafika prezentuję się do bólu przeciętnie - po pierwsze weźmy pod uwagę, że są to screeny w małych rozdzielczościach, więc powinny wręcz błyszczeć. A tu, mimo zmniejszenia wszystko nie prezentuje się zbyt nowocześnie - ale z oceną wstrzymam się do jakiegoś gameplay''a

Screeny prezentują się dobrze. Liczę, że Arcania będzie udaną grą, choć duchowym spadkobiercą serii Gothic będzie Risen. Lecz tą odrobinkę klimatu z Gothic''a w Arcanii raczej znajdziemy :)

Nie wiem, jak wam, ale mi jakoś ten cały interfejs nie bardzo pasuje. Wolałbym, aby zostali przy wersji z G1 lub G2.
W ogóle na każdym screenie, gdzie są drzewa - jakoś tak mi się wydają...sztuczne.
Za to screen z czerwonym niebem daje radę. :)

Nie nastawiam się na to, że Arcania będzie beznadziejna, nastawiam się na zupełnie nową grę. Sami pomyślcie. Przecież ten interfejs całkowicie nie pasuje do Gothic''a. Radar najbardziej rzuca się w oczy. Tęsknię za starymi, dobrymi czasami, gdy na ekranie mogliśmy zobaczyć tylko i wyłącznie pasek zdrowia naszego bohatera (ew. many, powietrza). No po prostu nie potrafię zrozumieć po co takimi głupotami świat gry nam zasłaniać. Ogólnie wszystko już nie przypomina Gothic''a. Na jednym ze screenów (dołączam do posta) możemy ujrzeć prawdopodobnie zbroje paladyna - tylko pod rzadnym względem nie przypomina ona tej z porzednich części. Niedość, że całkowicie zmienili kontynent, to jeszcze najgłupszej rzeczy, która chociaż minimalnie przypominała by porzednie części nie mogli dodać. No co tu dużo gadać - brak słów.

20090522215457

Uuu...cieniutkie, cieniutkie skriny. Zaryzykowałbym stwierdzenie, że Wiedźmin prezentuje się lepiej.

Nie przesadzajmy. Jak na wczesną wersję konsolową, to nie są takie złe. Widać, jak fajnie unosi się opar z bagien. Zachód słońca też wygląda bardzo dobrze, jak i również mgła. Fakt, że ogólnie grafika prezentuje się na tych screenach słabo, ale jeśli grafika teraz jest już dużo lepsza, to na pewno gra będzie wyglądać pięknie. Interfejs jest przeciętny i moim zdaniem dużo lepiej by wyglądał, jakby był podobny do tego w G3 ;]. Zbroja, którą ma ten bohater nawet mi się podoba :D.

Zaloguj się, aby obserwować