Zaloguj się, aby obserwować  
Priam

Gothic II: Noc Kruka (temat ogólny)

21200 postów w tym temacie

Mam problem z dostaniem się do doliny budowniczych, mianowicie Vatras, ani żaden inny z magów wody nie chce dać mi żadnego zadania z tym związanego (szukanie ornamentów itp.). Oczywiście jestem w drugim rozdziale, jestem członkiem wodnego kręgu, mam list od Vatrasa, ale Saturas nie chce go przyjąć. Poza tym Lares nie chce dać mi ornamentu, który mam zanieść magom. Może jest to spowodowane tym, że wcześniej Lares zaprowadził mnie do karczmy, również wcześniej doszedłem do magów. Miał już ktoś taki problem? Jakoś nie bardzo chce rozpoczynać grę od nowa...

Dnia 17.06.2009 o 22:48, tomas92 napisał:

Mam problem z dostaniem się do doliny budowniczych, mianowicie Vatras, ani żaden inny
z magów wody nie chce dać mi żadnego zadania z tym związanego (szukanie ornamentów itp.).
Oczywiście jestem w drugim rozdziale, jestem członkiem wodnego kręgu, mam list od Vatrasa,
ale Saturas nie chce go przyjąć. Poza tym Lares nie chce dać mi ornamentu, który mam
zanieść magom. Może jest to spowodowane tym, że wcześniej Lares zaprowadził mnie do karczmy,
również wcześniej doszedłem do magów. Miał już ktoś taki problem? Jakoś nie bardzo chce
rozpoczynać grę od nowa...

Idź do Nefarius''a w głębi krypty, on każe ci szukać tych ornamentów.

Mam problem z dostaniem się do doliny budowniczych, mianowicie Vatras, ani żaden inny
z magów wody nie chce dać mi żadnego zadania z tym związanego (szukanie ornamentów itp.).
Oczywiście jestem w drugim rozdziale, jestem członkiem wodnego kręgu, mam list od Vatrasa,
ale Saturas nie chce go przyjąć. Poza tym Lares nie chce dać mi ornamentu, który mam
zanieść magom. Może jest to spowodowane tym, że wcześniej Lares zaprowadził mnie do karczmy,
również wcześniej doszedłem do magów. Miał już ktoś taki problem? Jakoś nie bardzo chce

To najpierw się idzie do Saturasa potem jak już pogadasz z innymi magami to idziesz do nefariusa i każe Ci on szukać innych ornamentów.
A jak nie to poszukaj w dzienniku jakis questów od Wodnego Kręgu i je wykonaj może wtedy będzie git :]

Żeby Lares oddal ornament trzeba chyba wykonać dla niego zadanie, które polega na odnalezieniu w Khorinis kogoś z wodnego kręgu, kto go zastąpi.

Spoiler

Jest nim kupiec Baltram.

W tedy Lares zaprowadzi cię do magów. List oddajemy Sturasowi dopiero chwilę przed otwarciem portalu.

Dnia 18.06.2009 o 15:12, mlynar911 napisał:

I nie zapomnij pogadać z Lordem Hagenem. Gdyż to też jest potrzebne do wejścia do doliny
budowniczych.

Rozmowa z Lordem hagenam jest potrzebna tylko do wejścia do Górniczej Doliny i dołączenia do Wodnego Kręgu. Tak mi się przynajmniej zdaje.

Dnia 18.06.2009 o 15:53, Czarek-k napisał:

> I nie zapomnij pogadać z Lordem Hagenem. Gdyż to też jest potrzebne do wejścia do
doliny
> budowniczych.
Rozmowa z Lordem hagenam jest potrzebna tylko do wejścia do Górniczej Doliny i dołączenia
do Wodnego Kręgu. Tak mi się przynajmniej zdaje.

On ma chyba na mysli że trzeba iśc do Hagena po ornament by otworzyć portal :]

Dnia 18.06.2009 o 15:53, Czarek-k napisał:

Rozmowa z Lordem hagenam jest potrzebna tylko do wejścia do Górniczej Doliny i dołączenia
do Wodnego Kręgu. Tak mi się przynajmniej zdaje.

Przed wyruszeniem do Jarkendaru Vatras pyta nas czy załatwiliśmy swoje sprawy które dotyczą poinformowania Hagena o smokach.

Bezi_113
Hagen ma część ornamentu ... Myśl nad tym co piszesz i czytaj dokładniej posty a nie się domyślasz.

Dnia 18.06.2009 o 16:00, mlynar911 napisał:

Przed wyruszeniem do Jarkendaru Vatras pyta nas czy załatwiliśmy swoje sprawy które dotyczą
poinformowania Hagena o smokach.

Nie zgadzam się z tobą. Gdy jesteśmy gotowi wstąpić do wodnego kręgu(zabijemy Dextera) Vatras mówi, że najpierw musimy powiedzieć Lordowi Hagenowi o smokach. W tedy dostajemy pierścień i idziemy do gospody "Martwa harpia".

Dnia 18.06.2009 o 16:07, Czarek-k napisał:

Nie zgadzam się z tobą. Gdy jesteśmy gotowi wstąpić do wodnego kręgu(zabijemy Dextera)
Vatras mówi, że najpierw musimy powiedzieć Lordowi Hagenowi o smokach. W tedy dostajemy
pierścień i idziemy do gospody "Martwa harpia".

Zgodnie z prośbą Vatrasa musumi najpierw poinformowac Hagena o smokach, a poźniej decydujemy, czy idziemy do GD czy do Jakhendaru. Kropka.

@ KuroNeko, Bezi_113, Czarek-k, mlynar911:

Wykonałem wszystkie zadania, które trzeba, żeby wstąpić do kręgu itp. Od magów nie otrzymałem żadnego zadania, ale to już nie ważne.
Lares nie chciał dać mi ornamentu, to był bug. Ściągnąłem Service Pack''a do NK i wszystko w porządku.

Zna ktoś kod na te paczkę bagiennego ziela? Bo zdobyłem ją zanim wstąpiłem do straży, teraz już w niej jestem i Andre chce te paczkę dostać. Ku mojemu zdziwieniu nie mam jej. Nie mam zielonego pojęcia co ja z nią zrobiłem :/ Na pewno jej nie zostawiłem w tym magazynie, poszedłem tam i jej nie było. Cipherowi też jej nie oddawałem.

ITMI_PACKET - spróbuj może zadziała ale nie jestem pewny

Insert Itemhoshi - ten kod jest na NPC''a z wszystkimi przedmiotami możesz zobaczyc czy ma paczke wystarczy się w niej zamienić wciskając "O"

pc_rockefeller - podobny kod do tego powyżej

Na samą paczkę bagiennego ziela kodu nie znalazłem ; <

Przechodziłem go tyle razy więc fabułę znam na pamięć i to Ty się mylisz. Możesz sobie ponownie zagrać i to sprawdzić.... List do Saturasa Vatras nam daje po dostarczeniu przez nas informacji dla Hagena o smokach. Przed wyruszeniem do GD. Wystarczy z nim pogadać po raz pierwszy i już możemy iść do Jarkendaru.

Dnia 18.06.2009 o 19:24, Ecko09 napisał:

Zna ktoś kod na te paczkę bagiennego ziela? Bo zdobyłem ją zanim wstąpiłem do straży,
teraz już w niej jestem i Andre chce te paczkę dostać. Ku mojemu zdziwieniu nie mam jej.
Nie mam zielonego pojęcia co ja z nią zrobiłem :/ Na pewno jej nie zostawiłem w tym magazynie,
poszedłem tam i jej nie było. Cipherowi też jej nie oddawałem.

Może wyda Ci się to śmieszne ale kod na paczkę brzmi.
insert itmi_herbapect :D

Dnia 18.06.2009 o 20:10, mlynar911 napisał:

Przechodziłem go tyle razy więc fabułę znam na pamięć i to Ty się mylisz. Możesz sobie
ponownie zagrać i to sprawdzić.... List do Saturasa Vatras nam daje po dostarczeniu przez
nas informacji dla Hagena o smokach. Przed wyruszeniem do GD. Wystarczy z nim pogadać
po raz pierwszy i już możemy iść do Jarkendaru.

Zagrałem ponownie. Kiedy zakończymy sprawę z Dexterem i pójdziemy do Vatrasa pojawia się opcja dialogowa. Zanim powiemy Lordowi Hagenowi o smokach, dialog wygląda nastepująco:
Bezi: "Jestem gotów wstąpić w szeregi Wodnego Kregu!"
Vatras: "Dostarczyłeś swą wiadomość Lordowi Hagenowi?"
B: "Nie, jeszcze nie."
V: "Wiec się pośpiesz! To wiadomość ogromnej wagi."
Zatem poinformowanie lorda Hagena jest nam potrzebne tylko do przejścia do następnego rozdziału i dołączenia do Wodnego Kręgu. Później, kiedy wrócimy z gospody, musimy iść do Vatrasa, który nam daje list do Saturasa i mówi, że Lares zaprowadzi nas do magów.

1. Jakie są nagrody za znalezienie wszystkich smoczych jaj i pierścieni hersztów? O V rozdziale mówię. Nigdy nie chciało mi się za tymi rzeczami uganiać po jaskiniach ;P
2. Jak wykonać zadanie Do dna? Pamiętam, że kiedyś podjąłem się tego zadania, ale ci dwaj kolesie przez kilka dni pili i nic się nie działo...wodę tam podmieniłem tak jak ktoś gadał.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować