Zaloguj się, aby obserwować  
Gram.pl

PlayStation Plus - nowa strona i garść szczegółów

17 postów w tym temacie

takie życie. Wszędzie jak chcesz być lepiej obsłużony musisz dodatkowo zapłacić. W hotelu, restauracji czy u mechanika. Wszyscy będą krzyczeć "to powinno być za darmo". Trzeba jednak pamiętać że nie ma w życiu nic za darmo... pora dorosnąć i to zrozumieć :)

I tak na dzień dzisiejszy to co jest za darmo na PS3 za to się płaci na XBOX. A przywileje, które da PS Plus jak na taką cenę są naprawdę okej.

Niecałe 90zł miesięcznie płacić, żeby sobie pograć w demówki i ściągnąć skórki do ps3. Paranoja Dema powinni zostawiac to najczesciej decyduje o tym czy ktos kupi gre czy nie.

"Kolejną nowością jest automatyczne pobieranie, które działa na zasadzie znanej z aktualizacji automatycznych oprogramowania komputerowego. Gracz sam wybierze kiedy konsola włączy się, pobierze i zainstaluje wszystkie niezbędne poprawki oraz rozszerzenia. Po zakończeniu instalacji PS3 wyłączy się automatycznie"

Chyba mam problem ze zrozumieniem, tutaj chodzi ze konsola bedzie automantycznie sciagała aktualizacjie ? Czy bez tego abonamentu nie bedziemy mogli sciagac Akutalizacji do gier (wiem głupie ale nie moge teg ozrozumiec)

"Jednocześnie posiadacze konsoli Xbox 360 przestaną być w końcu dyżurnym chłopcem do bicia i wytykania palcem, że muszą płacić za coś, co inni mają za darmo."

W tej kwestii kompletnie się nic nie zmieni... Było by tak, gdyby M$ ogłosił, że do grania nie jest już wymagane konto GOLD i dema nie były by udostępniane posiadaczom konta SILVER z opóźnieniem.

Generalnie, to co PS Plus, oferuje za opłatą jest całkowicie nową funkcjonalnością, albo po prostu zamianą standardowych płatności na abonament. Więc absolutnie nic się nie zmienia w zestawieniu zalet i wad PSN względem XboxLIVE.

co za ironia fanboye ps3 teraz będą wychwalać same korzyści za to że Sony wprowadziło abonament...

Nabijanie się z xbox live,który oferuje w większości to samo od dawna i za mniejszą cenę, jest co najmniej śmieszne...

Kolejny argument znika za ps3...

Ściąganie w tle aktualizacji czyżby dopiero teraz taka funkcjonalność była dostępna na ps3????

Każdy patch do gry czy też aktualizację nie pobierze gracz bez wykupionego abonamentu czyli zaczyna się powolne zmuszanie graczy do korzystania z tego dobrodziejstwa za niecałe 200zł...

Za niecałe 115zł to na 13 miesięcy można mieć np. xbox live gold i nie martwić się czy coś mi nie zniknie po upływie subskrypcji albo że nie będę mógł aktualizować gier, dostawać patchów czy też ściągać demek i oglądać trailerów...

Płacicie za podobne funkcje tylko inaczej ubrane i jak zwykle w przypadku Sony jest to znacznie drożej ale postęp kosztuje!:)

Ogólnie nic ciekawego ale niech fanboye ps3 płacą dobrze im to zrobi.

Dnia 16.06.2010 o 13:38, Sniper222 napisał:

Niecałe 90zł miesięcznie płacić, żeby sobie pograć w demówki i ściągnąć skórki do ps3.
Paranoja Dema powinni zostawiac to najczesciej decyduje o tym czy ktos kupi gre czy
nie.

"Kolejną nowością jest automatyczne pobieranie, które działa na zasadzie znanej z aktualizacji
automatycznych oprogramowania komputerowego. Gracz sam wybierze kiedy konsola włączy
się, pobierze i zainstaluje wszystkie niezbędne poprawki oraz rozszerzenia. Po zakończeniu
instalacji PS3 wyłączy się automatycznie"

Chyba mam problem ze zrozumieniem, tutaj chodzi ze konsola bedzie automantycznie sciagała
aktualizacjie ? Czy bez tego abonamentu nie bedziemy mogli sciagac Akutalizacji do gier
(wiem głupie ale nie moge teg ozrozumiec)

Pozwolisz, ze przeprowadze analize poziomu Twojej wypowiedzi... 90 zl miesiecznie? 50 EUR na rok przy kursie 4 daje nam 200 zlotych rocznie czyli niecale 17 zlotych miesiecznie. Wnioskuje, ze albo jestes idiotą albo typowym zacietrzewionym PC-ciarzem, którego kolekcja ogranicza sie do cenowych hitów na poziomie EkstraKlasyki albo CD-Action. Na przyszlosc zostaw kalkulacje finansową komuś bardziej odpowiedzialnemu, bo ośmieszyłeś się okrutnie...

Dobrze ze chociaz troche zrehabilitowałeś się w drugim przypadku (chociaz niesmak pozostaje)... Aktualizacje automatyczne w tle za ktore musze placic? Hm chyba powinno to byc za free...

Anyway ja to biore. Za tą cenę mam LBP w prezencie, klasyki z PS1, ktore zrzucam na PSP Go, jeden pelniak co miesiac z PSN i jakies pierdoły, ktore moze zassam a moze nie. Jest tez chyba ten caly Qore czy jakos tak do ogladania. W pierwszym miesiacu dodatkowo Wipeout HD wiec juz na dzien dobry praktycznie wiekszosc hajsu mi sie zwroci...

Aktualizacje i łatki będzie można dalej pobierać normalnie bez PlayStation Plus. PS+ umożliwia zrobienie tego w dowolnie zaprogramowanym terminie - np. w środku nocy, żeby na rano mieć zaktualizowany sprzęt.

Część dodatków i dem będzie dostępna tylko w PS+.

Dnia 16.06.2010 o 14:48, golic napisał:

> Niecałe 90zł miesięcznie płacić, żeby sobie pograć w demówki i ściągnąć skórki do
ps3.
> Paranoja Dema powinni zostawiac to najczesciej decyduje o tym czy ktos kupi gre
czy
> nie.
>
> "Kolejną nowością jest automatyczne pobieranie, które działa na zasadzie znanej
z aktualizacji
> automatycznych oprogramowania komputerowego. Gracz sam wybierze kiedy konsola włączy

> się, pobierze i zainstaluje wszystkie niezbędne poprawki oraz rozszerzenia. Po zakończeniu

> instalacji PS3 wyłączy się automatycznie"
>
> Chyba mam problem ze zrozumieniem, tutaj chodzi ze konsola bedzie automantycznie
sciagała
> aktualizacjie ? Czy bez tego abonamentu nie bedziemy mogli sciagac Akutalizacji
do gier
> (wiem głupie ale nie moge teg ozrozumiec)

Pozwolisz, ze przeprowadze analize poziomu Twojej wypowiedzi... 90 zl miesiecznie? 50
EUR na rok przy kursie 4 daje nam 200 zlotych rocznie czyli niecale 17 zlotych miesiecznie.
Wnioskuje, ze albo jestes idiotą albo typowym zacietrzewionym PC-ciarzem, którego kolekcja
ogranicza sie do cenowych hitów na poziomie EkstraKlasyki albo CD-Action. Na przyszlosc
zostaw kalkulacje finansową komuś bardziej odpowiedzialnemu, bo ośmieszyłeś się okrutnie...

Dobrze ze chociaz troche zrehabilitowałeś się w drugim przypadku (chociaz niesmak pozostaje)...
Aktualizacje automatyczne w tle za ktore musze placic? Hm chyba powinno to byc za free...

Anyway ja to biore. Za tą cenę mam LBP w prezencie, klasyki z PS1, ktore zrzucam na PSP
Go, jeden pelniak co miesiac z PSN i jakies pierdoły, ktore moze zassam a moze nie. Jest
tez chyba ten caly Qore czy jakos tak do ogladania. W pierwszym miesiacu dodatkowo Wipeout
HD wiec juz na dzien dobry praktycznie wiekszosc hajsu mi sie zwroci...

Jestem Idiotą i dalej będę się ośmieszał nic ci do tego :)

Jedyny plus z tego wszystkiego ze za dostęp do internetu nie będziemy musieli płacić

No dobrze ale padło wczoraj zdanie że dostęp do nowych bajerów mamy tylko podczas trwania subskrypcji. Czyli dajemy wam zabawki ale jak chcecie je mieć to musicie płacić inaczej je wam zabieramy ?

Za to nadal nie można słuchać własnej muzyki podczas grania, albo rozmawiać ze znajomymi o wsparciu gier z ps2 nie wspomnę :/

Jak ktoś chce kupować to niech kupuje, to tylko opcjonalne, no ludzie.
L33T - na wsparcie PS2 nie mamy co liczyć. Sony w końcu zacznie wydawać za jakiś czas gry z PS2 na PSN, przez co ci co mają już kolekcję gier z PS2, będą musieli zapłacić podwójnie. W końcu po coś jest ta opcja stworzenia karty pamięci dla PS2. Dla mnie to nie takie złe, bo przynajmniej nie będę musiał importować jRPG z Japonii :P

Dnia 16.06.2010 o 13:51, bondx napisał:

Kolejny argument znika za ps3...

Nie znika, GRANIE jest DARMOWE.

Ściąganie w tle aktualizacji czyżby dopiero teraz taka funkcjonalność była dostępna na
ps3????
Każdy patch do gry czy też aktualizację nie pobierze gracz bez wykupionego abonamentu
czyli zaczyna się powolne zmuszanie graczy do korzystania z tego dobrodziejstwa za niecałe
200zł...

Aktualizacje, dema trailer są darmowe. Płatne będą aktualizacje w tle i dodatkowe dema, i inna zawartość dodatkowa.

Za niecałe 115zł to na 13 miesięcy można mieć np. xbox live gold i nie martwić się czy
coś mi nie zniknie po upływie subskrypcji

Jak Ci nic MS nie daje w ramach abonamentu to nie ma co znikać ;)

Dnia 16.06.2010 o 14:56, L33T napisał:

No dobrze ale padło wczoraj zdanie że dostęp do nowych bajerów mamy tylko podczas trwania
subskrypcji. Czyli dajemy wam zabawki ale jak chcecie je mieć to musicie płacić inaczej
je wam zabieramy ?

Za to nadal nie można słuchać własnej muzyki podczas grania, albo rozmawiać ze znajomymi
o wsparciu gier z ps2 nie wspomnę :/

Dla mnie to akurat nie jest żadna wada - jeżeli się zdecyduję na usługę, to i tak nie widzę sytuacji, w której miałbym z niej zrezygnować, poza sprzedażą konsoli, lub długotrwałą nieobecnością. W pierwszym przypadku mało mnie to obchodzi, w drugim - kiedy wracam, wznawiam usługę i gry są znów aktywne.

O cross game chat były jakieś informacje podane, ale szybko zostały zdjęte - przypuszczalnie będzie od softu 3.40, jednak nie wiadomo dokładnie na jakich zasadach. Wstępne informacje mówiły, że będzie do 4 osób, będzie go mogła inicjować tylko osoba z PSN+, ale zaprosić będzie można już każdego. Informację z oficjalnej, duńskiej chyba, strony Sony szybko zdjęto, ale coś musi być na rzeczy.

I nie widzę też w sumie tego argumentu dla fanboyów MS - granie online, czyli to co najważniejsze, wciąż jest przecież za darmo, a jeżeli abonament przyczyni się do podniesienia jakości usług sieciowych, to IMO strona reprezentująca platformę MS straci jeden ze swoich argumentów - ponoć na PSN większe i częstsze lagi są i dema się wolniej ściągają.

Zaloguj się, aby obserwować