Zaloguj się, aby obserwować  
Gram.pl

Sniper: Ghost Warrior - pecetowe demo dostępne

28 postów w tym temacie

Adam Berlik

Premiera pierwszej gry AAA firmy City Interactive nastąpi już w przyszłym tygodniu. Posiadacze komputerów osobistych mogą już teraz przekonać się, czym różni się Sniper: Ghost Warrior od poprzednich strzelanek wspomnianego producenta.

Przeczytaj cały tekst "Sniper: Ghost Warrior - pecetowe demo dostępne" na gram.pl

Pierwsza gra od CI, która mnie zainteresowała na tyle, bym od razu nie bluzgał i zaczął wierzyć, że "może wreszcie będzie lepiej" :).

Demo już się ściąga. Jestem naprawdę ciekawy efektu poświęcenia paru milionów złotych i dwóch lat pracy.

Widzę, że targi E3 spowodowały blokadę informacji na niektórych serwisach. Demo już dawno dostępne. Plik waży 1,4 GB. Właśnie instaluje. Z wypowiedzi użytkowników wnioskuje, że demo PC jest zupełnie inne od tego z X360. Inne znaczy się gorsze. Mam nadzieję, że gra wypali.

Dnia 16.06.2010 o 14:33, jar3k2 napisał:

Z wypowiedzi użytkowników wnioskuje, że
demo PC jest zupełnie inne od tego z X360. Inne znaczy się gorsze. Mam nadzieję, że gra
wypali.

W jakim sensie gorsze?

Podobno są duże problemy z, że tak to nazwę kolizyjnością NPC z obiektami z otoczenia. Czyli komputerowi przeciwnicy wpadają na co się da (krzaki, budynki, etc.) i w ogóle AI stoi na niskim poziomie. O demie Xklockowym nie było takich informacji.

Powiem tak. Gra jak na dzisiejsze standardy jest trudna.

Przemyślana - strzały we wrogich snajperów w momencie, kiedy przelatuje samolot.

Ogólnie gra jest w starym dobrym stylu - nie ma w niej udziwnień - to po prostu solidny FPS, gdzie gramy snajperem.

Parę baboli się znajdzie. Mam nadzieję, że nie jest to ta wersja, któa poszła do tłoczni. A jeśli nawet, to że CI wyda patcha.

Aha - na moim sprzęcie w ustawieniach max gra chodzi bez zarzutu :)

Tyle ostatnio o tej grze się trąbi, że aż się skuszę na to demko. No i silnik Chrome Engine 4, więc pewnie niskie wymagania w porównaniu do wielu innych produkcji.

Dnia 16.06.2010 o 15:40, Ichibanboshi-kun napisał:

Hmmm, czyli piewsza wypowiedź ozytywna :) Jak więcej ludzi się wypowie to też sciągnę,
póki co nie ściagam bo raczej mi nie pójdzie, więc nei ryzykuję nerwów ;)

Tak, a gra się tym przyjemniej, jeśli mamy świadomość, że gra powstała w Polsce ;) Wtedy można przymknąć oko na drobne niedoróbki i jest takie wrażenie, że jak na CI to jest genialnie. Ja nie wiem jakim cudem, dokładając 1mln złotych więcej niż do takiego Terrorist Takedown 3, udało się zrobić tak fajną grę.

Dnia 16.06.2010 o 15:53, barth89 napisał:

Tak, a gra się tym przyjemniej, jeśli mamy świadomość, że gra powstała w Polsce ;) Wtedy
można przymknąć oko na drobne niedoróbki i jest takie wrażenie, że jak na CI to jest
genialnie. Ja nie wiem jakim cudem, dokładając 1mln złotych więcej niż do takiego Terrorist
Takedown 3, udało się zrobić tak fajną grę.

Mniej kasy poszło w przeróbki silnika. Techland sprzedał im świetny produkt.
Mnie się tak przynajmniej wydaje.

Właśnie zainstalowałem demo i mam problem... główny ekran gry jest rozciągnięty praktycznie nie widzę opcji. Na chybił trafił udało mi się wejść do menu - wszystkie detale mam ustawione na max rozdzielczość na 1600x900, chciałem przestawić ją na maksymalna rozdzielczość mojego monitora 1680x1050 ale jak naciskam na enter to się nic nie zmienia i po ponownym wejściu do menu jest 1600x900... sama gra jest również rozciągnięta???? Ktoś też miał taki problem?

.....mała edycja... udało mi się trafić na zupełnie niewidzialną opcję potwierdzającą zmiany i teraz jest ok.

Dnia 16.06.2010 o 15:10, Prince97 napisał:

Jakoś wątpie żeby CI udało się zrobić jakąś dobrą gre

Jak to miło, że wśród naszych użytkowników mamy optymistów. Gra będzie co najmniej w porządku, wystarczy obejrzeć gameplaye i trailery, pooglądać screeny. Twoje wypowiedzi sprawiają wrażenie, że kompletnie nie wiesz o czym piszesz. I pomyśleć, że jesteś tylko rok młodszy ode mnie... Czasem zastanawiam się nad moją grupą wiekową.

Ja już demo obczaiłem kilka dni temu, jak tylko wyciekło do netu. Generalnie jest to najlepsza gra od CI. Najlepsza nie oznacza jednak super gry. Grafika jest ładna, a miejscami nawet bardzo ładna. Zasługa silnika graficznego. Gryzie tylko popup obiektów i detali, a zwłaszcza cieni. Gameplay w porządku. Widać, że CI siliło się na urozmaicenia i brawo im za to. Zabawę psuje tylko SI przeciwników oraz troszkę bugów (wpadanie w obiekty, zacinanie się na podłożu, czasami dziwna fizyka przedmiotów). Co do symulacji snajpera to też mam trochę zastrzeżeń. Na najwyższym poziomie trudności jest... za łatwo. Ale to tylko gra. Najlepsza jaką wypuści CI.

Demko już Dawno dostępne... Ja sobie pykam i gra jest Solidną produkcją o Snajperach i w dodatku cholernie trudna.
Tu Taki mały spoiler z Singl''a:
SPOILER START
http://www.youtube.com/watch?v=oQMuyClBHSo
SPOILER STOP

A tu taki smaczek z Multiplayer''a :) I tego nie traktować jako SPOILER :D
http://www.youtube.com/watch?v=99Jo9yWKdH0

PozDro i życzę miłej Gry :)

No bo normalnie w demie nie da się multi grać trzeba doinstalować se Tunngle pokój ghost warrior i tam kupę ludzi gra a aby do niech dołączyć to jak jesteśmy w pokoju tym to włączamy grę lan i find game i dołączasz...

Zaloguj się, aby obserwować