Zaloguj się, aby obserwować  
Ring5

Torchlight II

218 postów w tym temacie

Dnia 22.09.2012 o 09:38, Azazell napisał:

Panowie jak się przełącza moce? Bo mam ice bolt i jeszcze fireball chce dwoma atakować.

Ja rozumiem "jaki build się nada?" czy "gdzie pójść" ale sądziłem, że pytania o sterowanie skończyły się 15 lat temu... Czy ta gra nie ma żadnej instrukcji?
Cóż, w Torchlight wszystko działa tak jak w Diablo: klikasz na ikonę skill''a i pokazuje ci się cały zestaw do wyboru, w becie T2 było tak samo - chyba tego nie zmienili?

Dnia 22.09.2012 o 18:25, Etnies napisał:

Orientuje się ktoś czy na poziomie trudności veteran jest wyższy drop itemów niż
na normal ?

Tak jeśli grasz na modzie Hardcore- leci więcej złotych itemów.

Co Wy z tym porównywaniem przedmiotów? Przecież jest. Masz założony łuk, wylatuje Ci inny, najeżdżasz na niego myszką, pokazują Ci się staty znalezionego i założonego. Skąd te zarzuty, że tego nie ma?

A sama gra niewiele różni się od jedynki. Twórcy zrobili porównanie obu części, z czego jasno wynikało, że wszystkiego jest więcej, tylko cena ta sama. I to się zgadza - jest wszystkiego więcej. I nic z tego kompletnie nie wynika. Gra jest głównie dla fanów dropu, bo nie ma żadnych ciekawych rozwiązań, które miałyby zrobić z tej gry hit. Jedno ciekawe, co wychwyciłem, to że są przedmioty, które się rozwijają. Znalazłem u kupca jakąś broń, która ma 10 poziomów, które zdobywa się pokonując określoną ilość "elitarnych" wrogów.

Za to zmniejszono ilość łowień, bo teraz w terenie jest ograniczona ich ilość, podczas gdy w jedynce można to było robić bez ograniczeń. Do tego skopano system gemów, bo teraz chyba nie da się ich łączyć w potężniejsze wersje. Rozwój bohatera też jakiś lipny, mało ciekawych skilli do wyboru. O wiele bardziej podoba mi się ten z Diablo 3, bo choć nie mamy wpływu na to, co zdobywa się z danym poziomem, to jest naprawdę w czym wybierać. No i wolę w tych grach kolejne stopnie trudności, ale idzie to przeżyć.

Na pewno ta gra nie będzie hitem, mimo dania rozległego terenu, który zresztą wydawał mi się większy w becie. Większa ilość przedmiotów też mnie nie rajcuje, bo już w jedynce było tego od cholery, zwłaszcza setów.

szukałem sposobu/moda na normalny reset. Odpowiednią komendą można zresetować WSZYSTKIE skill pointsy, a nie tylko 3 ostatnie, co uważam za kompletnie popierdzielone rozwiązanie zmuszające gracza do trzymania się jednego "bulidu/umiejętności" a nie testowania.

najpierw ostrzeżenie, że korzystacie komand na własną odpowiedzalność:

WARNING! When playing online, modified versions of Torchlight 2 will be marked with a “suspicious player” flag. Not all commands will mark your game as modified. Many of these commands are untested, so try them at your own risk.

tylko dla ludzi o silnej woli, bo komend na inne bajery też jest sporo ;)

http://www.gamefront.com/torchlight-2-dev-console-commands/

Dnia 23.09.2012 o 11:45, alistair napisał:

A sama gra niewiele różni się od jedynki. Twórcy zrobili porównanie obu części, z czego
jasno wynikało, że wszystkiego jest więcej, tylko cena ta sama. I to się zgadza - jest
wszystkiego więcej. I nic z tego kompletnie nie wynika. Gra jest głównie dla fanów dropu,
bo nie ma żadnych ciekawych rozwiązań, które miałyby zrobić z tej gry hit. Jedno ciekawe,
co wychwyciłem, to że są przedmioty, które się rozwijają. Znalazłem u kupca jakąś broń,
która ma 10 poziomów, które zdobywa się pokonując określoną ilość "elitarnych" wrogów.

Fakt ale czego śie spodziewałeś? To jest własnie następca diablo 2. Szybkość gry i rozgrywka 2 razy biją na głowę D3.

Za to zmniejszono ilość łowień, bo teraz w terenie jest ograniczona ich ilość, podczas
gdy w jedynce można to było robić bez ograniczeń. Do tego skopano system gemów, bo teraz
chyba nie da się ich łączyć w potężniejsze wersje. Rozwój bohatera też jakiś lipny, mało
ciekawych skilli do wyboru. O wiele bardziej podoba mi się ten z Diablo 3, bo choć nie
mamy wpływu na to, co zdobywa się z danym poziomem, to jest naprawdę w czym wybierać.
No i wolę w tych grach kolejne stopnie trudności, ale idzie to przeżyć.

System Gemów jest skopany totalnie racja. Ale masz w bazie łowisko, chcesz łowić bez końca to łów w bazie, co za różnica. Wole mieć różny rozwój "lipnych" skill niż z góry narzucone umięjętności przez twórców.

Na pewno ta gra nie będzie hitem, mimo dania rozległego terenu, który zresztą wydawał
mi się większy w becie. Większa ilość przedmiotów też mnie nie rajcuje, bo już w jedynce
było tego od cholery, zwłaszcza setów.

Nie zgodzę się. Moim zdaniem gra jest już hitem pod względem rozwałki na ekranie. Jest parę błędów niedociagnięć ale moim zdaniem lepszy h''n''s niż Diablo 3. Z reszta za tą cene czego się spodziewałeś?

/Ciach/ Jakby ktoś miał fajny łuk na zbyciu, niech da mi znać będe wdzięczny.

czy to normalne, że na 28 lvl mam 36 skill pointsów, czy konsola jest zabugowana ? O.o

Kompletnie nie zwracam uwagi na questy, tylko przeklikuje i biegne tam gdzie mam go wykonac, wiec mozliwe ze cos przeoczylem.

PS: sorry, to nie miała być odpowiedz na Twój post. Missclick.

Dnia 24.09.2012 o 01:50, EmperorKaligula napisał:

czy to normalne, że na 28 lvl mam 36 skill pointsów, czy konsola jest zabugowana ? O.o

Tak, poczytaj coś o Fame i skojarzysz co i jak.

Hej. Gram na Veteranie. Co zrobić by po Resume Game/Load Game jak wrócę do gry mapa terenów, które eksplorowałem była odsłonięta? Rozumiem, że questy, które zrobiłem zostaną zaliczone. Rozumiem również, że lochy, które zwiedzałem można ponownie odwiedzać w poszukiwaniu lootu i nabijania expa. Czy wtedy przeciwnicy będa silniejsi, czy na dotychczasowym poziomie? Dzięki za info. :)

BTW, czy ma ktoś na zbyciu jakieś fajne pistoleciki bądź strzelby dla 12-levelowego Outlandera? Dzięki. :)

Czy ktoś z was przeszedł grę? Bo jestem w 3 akcie niby ostatnim i teraz robie questa w

Spoiler

The Broken Mines (etap 2)

Gra mnie już strasznie znudziła i teraz szybko przechodzę by ją skończyć, ale jest coraz gorzej i gorzej :) Dlatego nie wiem ile do końca.

1 Akt był najciekawszy. 2 o wiele gorszy, a 3 no w miarę udany. Całość i tak daleko odbiega od legendarnego Titan Questa.

Witam
Osobiście gra mnie wciągnęła na cały weekend i w przeciwieństwie do poprzednika nie znudziła mnie wcale :P. Zabawa jest super i dawno przy żadnej grze nie spędziłem tyle czasu (wiecie żona dziecko itp). Słyszałęm stwierdzenia że grafika cukierkowa dla dzieci itp., a moim zdaniem jest naprawde niezła. Fajnie że można postacią grać na singlu i necie czyli można grać kiedy się chce. Zresztą szkoda jakichkolwiek wywodów polecam zagrać.

Witam. Mam pytanie odnosnie gry torchlight 2 , a mianowicie : ściągnąłem demo tej gry na steam i po przejściu demo postanowiłem zakupić tą grę. Po zakończeniu demo nacisnąłem kup pełna wersje a następnie zapłać przez pay-pal. Otrzymałem kod który nie działał na steam , wiec użyłem tego klucza na runicgames.com. I tu powstaje moje pytanie
: czy po ściągnięciu instalatora i zainstalowaniu gry będę mógł grac w torchlighta na steam? czy też nie? Może ktoś już tak robił i może mi odpowiedzieć na to pytanie? Bo jednak zależy mi żeby gra była w bibliotece moich gier na steam.

Dnia 24.09.2012 o 05:46, Janek_Izdebski napisał:

Hej. Gram na Veteranie. Co zrobić by po Resume Game/Load Game jak wrócę do gry mapa terenów,
które eksplorowałem była odsłonięta? Rozumiem, że questy, które zrobiłem zostaną zaliczone.

Nic nie możesz zrobić, gra już tak ma, że generuje nowy teren przy każdym load''zie. Ma to plusy i -jak widać- minusy. Na takie problemy zalecam punkty nawigacyjne. I tak, podobnie jak w Diablo 2 gra questy zapisuje-głupio by było gdyby nie zapisywała.

Rozumiem również, że lochy, które zwiedzałem można ponownie odwiedzać w poszukiwaniu

Jw, po load''zie gra resetuje cały teren i wypełnia "contentem".

lootu i nabijania expa. Czy wtedy przeciwnicy będa silniejsi, czy na dotychczasowym poziomie?

Opis lochów i innych miejscówek na mapie jest jednoznaczny: pokazuje zalecany lvl, czyli de facto wskazuje jaki tam jest "poziom loot''u" do zdobycia. Co do zwykłych lokacji to nie zauważyłem by lvl rósł, ale najlepiej sam sprawdź to się dowiesz. Jest jeszcze inna kwestia: grałem tylko w betę i demo i tam nie widziałem nieskończonych podziemi takich jak w Torchlight, więc nie wiem czy w pełniaku toto jest- tam poziom trudności rośnie w miarę jak głębiej się schodzi i jakby to istniało to miałbyś gdzie farmić coraz lepszy loot. A jak nie ma to pozostaje szukanie Warp beast''ów...

PS Ja też mam pytanie: odkąd testowałem kolejne "edycje" T2 w ustawieniach widziałem jakie Funkcje (Function 1, Function 2, Function 3,itd). Wie ktoś może do czego to służy?

Dnia 24.09.2012 o 22:25, Janek_Izdebski napisał:

Ktoś będzie taki miły i odpowie na moje pytanie? Dzięki. :)

PS Wczoraj zauważyłem, że gra resetuje lokacje wg jakiegoś algorytmu: wydaje się, że mniej więcej 3-4 ostatnio odwiedzone lokacje nie są resetowane.

Kurczę, miałem nadzieję na coś fajnego a gierka wyszła taka sobie. Ot bogatsza jedynka jednak nadal nie ma tego czegoś co by przyciągnęło na dłużej. Nawet muzyka która sama w sobie jest genialna nie pasuje do grafiki i klimatu gry. Gdyby nie próbowała robic za Diablo 2,5 to może wyszło by lepiej a tak to sobie można pozabijać trochę potworków i wyłączyć. O fabule można tylko powiedzieć, że jakaś niby jest ale nie pograłem wystarczająco długo aby ją ocenić chociaż zapowiada się zwykła zapchaj dziura. Styl grafiki mnie odrzuca. Czy ogólnie mówiąc gra mi się nie podoba. :<

Zagrałem w demo i uważam,że nadal mamy do czynienia z tym samym problemem, który dotyczył jedynki. Niby gra się fajnie, niby rozrywka szybka,dynamiczna, całkiem bogata, a i tak gra nudzi się cholernie szybko. Nie ma duszy, nie ma czegoś,co przykułoby uwagę na dłużej niż kilka godzin.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować