Zaloguj się, aby obserwować  
Gram.pl

Tak wygląda świat Project Copernicus, MMO twórców Kingdoms of Amalur: Reckoning

11 postów w tym temacie

Dnia 19.05.2012 o 10:33, Prince97 napisał:

Wygląda bardzo fajnie ale pewnie będzie abonamenet :P

Wolę abonament niż mikropłatności... Przynajmniej wiem, że autorzy będę się skupiali na rozwiajniu gry, a nie na robieniu rzeczy za które mogą wyciągnąć kasę. Nie muszą sie też ograniczać podczas tworzenia nowej zawartości ze względu na to, że dodając pewne rzeczy psują sobie biznes.

Brak abonamentu sprawdził się jak narazie tylko i wyłącznie w Guild Wars...

Brak abonamentu = autorzy skupiają się na tworzeniu rzeczy które ludzie mogą kupić pod wpływem impulsu, przy czym nie muszą zatrzymywać ich na długo
Abonament = autorzy skupiają się na tym, żeby gra absorbowała graczy i sprawiała im jak największą frajdę na przestrzeni jak najdłuższego okresu czasu

Patrząc po tych wszystkich MMo przechodzących na f2p lub mających poważne problemy. Abonament sprawdził się jak na razie tylko i wyłącznie w WoWie. ;) No i może w E.V.E, ale to zawsze była trochę "inna" gra, niż wszystkie.

Wracając do tematu: Czyżby kolejne po WAR, ABP i TOR, MMo które EA "zarżnie" w ataku chciwości? W KoA:RC nie grałem, więc ta gierka średnio mnie też kręci. Poza tym ostatni nie czytaliśmy przypadkiem o poważnych problemach finansowych 38 Studios? :o

Ładny świat to tylko jedna z wielu rzeczy, które musi mieć MMO, żeby przyciągnęło i zatrzymało na dłużej ludzi. Czekam na Guild Wars 2, ewentualnie Mists of Pandaria lub na Fallouta MMO od Interplaya, jeśli kiedyś wyjdzie.

Całkiem ładne, tylko po co nam kolejne MMO...
No chyba, że w końcu jakieś low-magic, wtedy się będzie można zastanowić.
A tak, kto w to będzie grał. 3 mmo będą przypadać na jednego gracza.

Zaloguj się, aby obserwować