Zaloguj się, aby obserwować  
Gram.pl

Niepotwierdzone: Premiera Final Fantasy VIII na Steam coraz bliżej

9 postów w tym temacie

Fajno, ale gdyby zmodyfikowali jakoś draw spelle, bo to zniszczyło ten tytuł i sztucznie go wydłużało. Przynajmniej tak żeby się nie wyczerpywały przy użyciu :( Poza tym bardzo dobry Final, znacznie lepszy od brzydkiej i przecenianej VII.

Swoją wersję z PlayStation trzymam dumnie na półce.
Jeśli tytuł pojawi się na Steamie to będzie to świetna wiadomość i na pewno zakupię :)

> Fajno, ale gdyby zmodyfikowali jakoś draw spelle, bo to zniszczyło ten tytuł i sztucznie
> go wydłużało. Przynajmniej tak żeby się nie wyczerpywały przy użyciu :( Poza tym bardzo
> dobry Final, znacznie lepszy od brzydkiej i przecenianej VII.

Od czarów są zdolności GF-ów pozwalające na zmianę przedmiotów w magię (Refine). Komenda Draw jest rewelacyjna, można szybko zdobyć kilka sztuk danego czaru, by go po prostu mieć, a nie ciągnąć każdy spell do pełnej setki, co jest najzwyklejszą stratą czasu.

Dobry Final z nieco przekombinowanym systemem i fabułą z wieloma dziurami ale koniec końców to dobra gra.Ja tam preferuję wersję z PSX lub oryginalną z PC bo wyszło do nich eleganckie spolszczenie.

Nigdy jakoś ta część mi nie podchodziła. Niemniej czekam bo i tak fajnie sobie przypomnieć stare dobre fajnale. Te nowe... nie wiem co o nich myśleć. Mam wrażenie, że twórcy idąc z duchem czasu i japońską modą wolą projektować nowe stroje dla Lighting itd. niż pisać nowe wciągające historie. Szkoda, że SQ nie pomyślał aby wydać na PC tez IX część, rewelacyjna moim zdaniem, szczerze polecam.

Zaloguj się, aby obserwować