Zaloguj się, aby obserwować  
Gram.pl

Middle-earth: Shadow of Mordor - zobacz wideo prezentujące moce upiora

23 postów w tym temacie

Małgorzata Trzyna

Warner Bros. Interactive Entertainment i Monolith Productions udostępnili nowe wideo z Middle-earth: Shadow of Mordor, na którym przedstawione zostały moce upiora - przydatne nie tylko podczas walki.

Przeczytaj cały tekst "Middle-earth: Shadow of Mordor - zobacz wideo prezentujące moce upiora" na gram.pl

Nic ciekawego . Przeciętnośc . Raczej nie wierzę żeby ten tytuł wybił się ponad oceny 6-6.5 może słaba naciągana 7, które i tak pewnie będa zawyżone . Ależ chciałbym się mylić tym razem ;)

Dnia 02.08.2014 o 12:07, swgs1994 napisał:

Tolkien się w grobie przewraca.

Co jakiś czas, przy okazji praktycznie każdej gry w uniwersum Władcy Pierścieni, widzę podobne komentarze. Rozwiniesz może tę wypowiedź? Czemu Tolkien przewraca się w grobie? Z powodu gry? To w takim razie jak, Twoim zdaniem, reagowałby na wydawanie przez szanownego Christophera Tolkiena kolejnych wersji jego notatek, zapisków i wersji "na brudno"? Tolkien bardzo dbał o to, by jego dzieła ukazywały się w takiej formie, jaka go zadowalała, a tymczasem co chwilę dostajemy kolejną książkę opartą na bliżej nieokreślonych "manuskryptach". Niedługo zapewne wyjdzie kilkusetstronicowe tomiszcze oparte na czymś, co Tolkien kiedyś napisał kredką świecową na pudełku zapałek... Ale to, jak rozumiem, jest w porządku, podczas gdy gry bardzo luźno nawiązujące do WP (powiązanie jedynie paroma bohaterami i ulokowane tylko w tym samym uniwersum) są już be?

Dnia 02.08.2014 o 13:19, MisioKGB napisał:

Na pewno Tolkien chciałby, aby jego uniwersum było przekazywane pokoleniom.

I jest przekazywane. Przy okazji premiery filmów, wiele osób sięgnęło po książkowy pierwowzór po raz pierwszy. Jeśli dzięki grze choć jedna osoba uzna, że warto przeczytać książkę, to będzie to kolejny sukces :) Na punkcie dzieł Tolkiena mam hopla od prawie ćwierć wieku, zajmowałem się nimi "zawodowo" na studiach, napisałem z Tolkiena magisterkę, a mimo to nie postrzegam tego typu produkcji jako "profanacji" WP. Wprost przeciwnie, uważam, że jest to świetny sposób na to, by uniwersum to trafiło do szerszego grona i nie rozumiem osób, dla których jest to coś złego.

Tolkien nic nie robi, bo nie żyje. Dajcie już staruszkowi spokój, co? Za jego czasów gry wideo to była abstrakcja, więc wszelkie takie gdybania są bezsensowne. Natomiast takiemu Christopherowi Tolkienowi dzieło Jacksona się zdecydowanie nie podobało i uznawał je za z lekka tandetne, twierdząc również, że ojciec prawdopodobnie postrzegał by je podobnie...

Natomiast

Dnia 02.08.2014 o 14:56, SpiralArchitect napisał:

takiemu Christopherowi Tolkienowi dzieło Jacksona się zdecydowanie nie podobało i uznawał
je za z lekka tandetne, twierdząc również, że ojciec prawdopodobnie postrzegał by je
podobnie...

Chodzi o filmowego WP,czy o Hobbita?.

Dnia 02.08.2014 o 17:39, SpiralArchitect napisał:

O Władcę.

Nie dziwię się, poza "Drużyną...", pozostałe części były drętwe, nudne i zawierały "artystyczną wizję" (czyli kompletne bzdury, w rodzaju Haldira w Helmowym Jarze), które sprawiały, że odechciewało się oglądać.

Dnia 02.08.2014 o 17:39, SpiralArchitect napisał:

Produkcję Hobbita chciał chyba w ogóle zablokować, jeśli dobrze pamiętam, ale mu nie wyszło.

A szkoda, bo potworek, jaki powstał z Hobbita, woła o pomstę do nieba. Na pierwszej części byłem w kinie, drugą odpuściłem sobie, bo szkoda mi było kasy na bilety i obejrzałem na pożyczonym DVD w domu. Gdy dotarłem do sceny z beczkami, nie wytrzymałem, zaprosiłem do oglądania kolegę: Kapitana Morgana i kontynuowałem w jego towarzystwie. Tylko dzięki niemu dotrwałem jakoś do końca. Jeśli Christopher Tolkien próbował zablokować produkcję Hobbita, to jest to chyba jedyna dobra rzecz, jaką zrobił od wydania Silmarillionu...

Nienawidzę Warnera za to, że marnują potencjał Tolkiena na jakieś gówniane, drętwe gry akcji... Tym razem całkowita na dodatek kopia systemu assasin creeda... Co za typy.

Czy tylko mnie wydaje sie to to podobne do wiedźmina? System walki/ dwa miecze na plecach przejmowanie kontroli nad wrogiem? Wiesiek 2 sie kłania, z tym że w świecie toliena.
No nic zobaczymy w dniu premiery.

Dnia 07.08.2014 o 12:46, Mniodin napisał:

Czy tylko mnie wydaje sie to to podobne do wiedźmina? System walki/ dwa miecze na plecach
przejmowanie kontroli nad wrogiem? Wiesiek 2 sie kłania, z tym że w świecie toliena.

Najpierw Assassin''s Creed, teraz Wiedźmin. Zdecydujcie się ludzie. :)

Czy tylko mnie wydaje sie to to podobne do wiedźmina?

Ale zdajesz sobie sprawę z tego, że Wiedźmin nie jest jedyną postacią, noszącą na plecach dwa miecze, prawda? Przejmowanie kontroli nad przeciwnikami też już niejednokrotnie było. Ja rozumiem uwielbienie dla rodzimej produkcji, ale bez przesadyzmu, jak rany!

Czy tylko mnie wydaje sie to to podobne do wiedźmina? System walki/ dwa miecze na plecach
przejmowanie kontroli nad wrogiem? Wiesiek 2 sie kłania, z tym że w świecie toliena.

Jeśli chodzi o zrzynanie to już bardziej z Assassin''s Creeda , i chodzi tu nie tylko o system walki . Dlatego absolutnie nie wierzę w to , że to może być udana gra

Dnia 07.08.2014 o 16:50, Morrdin napisał:

Jeśli chodzi o zrzynanie to już bardziej z Assassin''s Creeda , i chodzi tu nie tylko
o system walki . Dlatego absolutnie nie wierzę w to , że to może być udana gra

To widzę, że nie wierzysz w powodzenie prawie każdej gry na tym świecie. :P

Zaloguj się, aby obserwować