Zaloguj się, aby obserwować  
Kubeczek77

Titan Quest - Temat ogólny

13255 postów w tym temacie

Dnia 13.08.2008 o 21:21, Zakrzysiunio napisał:

żadna lipa. znaczy się tak, i ja tez mam lipę, bo normalne to 1200 onsów na 37 lvl;)))
to na 22 wypada 700... nie no to jest niemożliwe, nie wierzę

Sory, wprowadziłem was w błąd. Patrząc na onsy miałem wyłączone wszystkie umijętności xD Teraz mam 500 ;]

Powtarzam pytanie wyzej wymienione:
A teraz mam pytanie. Mam zamiar zrobić postać(jak skończę Korsarza) oryginalną. Coś w stylu duch + obrona, albo burza + łowy. Ja wiem, że pewnie to słabe połączenia, ale chce coś takiego zrobić ;]. Proszę o build o któryś z dwóch wyzej wymienionych.

Dnia 13.08.2008 o 21:47, Turner Wlliam napisał:

Zakrzysiunio to widocznie mamy tydzień zepsutej karty graficznej, grafiki z całego
świata strzeżcie się... o zgrozo:/ ja pisałem o karcie i Burcz też, zobacz moje posty
na tej stronie.

ty nie wykrakaj, bo ja mam płytę główną do której już karty nie znajdziesz, ta moja to się ledwo ledwo udało znalezc! ale titan u mnie idzie 25-30 fps;DDD i da się miło grać...

Dnia 13.08.2008 o 21:47, Turner Wlliam napisał:

Aby nie było, że spamuję:
shirikendahs: ciemna mocy strona silna jest, i tylko najwytrwalsi mistrzami będą
( a chodzi o to, żebyś tak trzymał:P i nie importuj - powodzenia młody padawanie:))

a dla czego to ty musisz być ciemną stroną mocy???;PPP

Rusty- jeśli nie zauważyłeś, to ostatnio na forum byłem (oprócz wczoraj)... na początku sierpnia. i do wczoraj nie byłem... nie za dużo tego odwyku???

Burcz- ach... to zmienia postać rzeczy;DDD

a co do builda, to ja miałem burza+łowy i nie dotrwałem do 10lvl;P taka durna postać;P ale spróbuj, tyle że ja nie dam builda, bo nie ponoszę odpowiedzialności za zmarnowane godziny życia;PPP

Dnia 13.08.2008 o 19:15, Turner Wlliam napisał:

c) i dla Ciebie to widocznie jest różnica, sam napisałeś że bez importu zabijaliby Ci
postać... i wyobrażam sobie grę bez modów, importu, i pomocy cziterów z neta
bo tak gram cały czas.

Tak się składa, że jednego moda używasz, mam na myśli xmax :)

Dnia 14.08.2008 o 12:31, Turner Wlliam napisał:

KYSY646 już wróciłeś? musimy dobić tą 40:) a na hamachi Cię nie widziałem.

A x tak sporadycznie używam :P

Tak się składa że wróciłem już tydzień temu, ale nie gram w tq, pogrywam teraz w Loki, a na hamachi czasami zaglądam, ale tylko z czystej ciekawości żeby zobaczyć czy ktoś jeszcze pocina w tq

nie do konca tak jest, na poziomie normalnym nie trzeba specjalnie kosic umyslow, dopiero w 3 akcie widac ze moby troche mocniejsze np smokowcy, w 4 tez proporcjonalnie mocniejsci ale jak sie w potezne chmary nie pchasz to looz, a te dalsze etapy np epicki lv juz widac przeskok jezeli chodzi chociazby o bossow, szczerze na normalu zaden nie przysporzyl mi jakichs powaznych problemow a epicki minotaur sporo nerwow mnie kosztowal

edit, sry nie odswiezylem strony a cos sie bardzo rozgadaliscie :P i sporo postow doszlo, moj msg tyczy sie wypowiedzi Zakrzysiunio :

"tak, cheaty, tylko karwasze ok.
postać całkiem całkiem, dużo zycia jak na taki lvl (ja zawsze na początku daję więcej w siłę a nie w życie), ale radzę przenieść jakąś broń karawaną od innego bohatera z nastepnych etapów (najlepiej rzadką, bo nie wymaga wysokiego lvl, ma ok wymagania i można włożyć relikt), np z egiptu kafar. ja trafiłem dobry, ale drogi, dawał obrażenia od ognia i zwykłe w procentach, włożyłem ogień prometeusza, i nosiłem go do 36lvl, kiedy w końcu mogłem nosić legendary. lepiej przenieść rzadkie z następnych krain, i wsadzić relikty, niż nosić epiki. to się zwyczajnie nie opłaca, a przy tym masz małe obrażenia- ja na 20 wyciągałem 200, ale za to do 36 cały czas rosło mi stopniowo do 350 damage-u. a tak- najpierw masz nisko, i zarobisz kilka dedów, a potem ci wzrośnie dużo po 100 obrażeń. lepiej na początku mieć mocne, a potem już nie dostawać aż tak duzo, niż na poczatku być słabym, a potem nagle stać się mocnym."

Co będzie lepsze: |dream + warfare| |dream+defense| czy |dream + hunter|? Ew. |dream + rogue| ale wolałbym któreś z pierwszych 3 :) Może mały opis? Wielkie dzięki :)

Sorki za drugiego posta, ale skończyło się dobrodziejstwo zwane "edytuj" :P Niestety właśnie włączyłem TGIT a tu niespodzianka - pojawia się text że "aby kontynuować TQIT musi zaktualizować oryginalne pliki TQ". Co mam zrobić? Kiedy klikam żeby kontynuować wywala mnie do Windowsa i nic się nie dzieje. HELP :)

PS Szukałem w pomocy technicznej gram.pl, ale jak łatwo było przewidzieć nic o tym problemie nie znalazłem.

Dnia 14.08.2008 o 16:33, TtittaX napisał:

Przed chwilka zabijałem potworki w II akcie i o to co się stało z jednym ptakiem po uderzeniu.

ach... efekt "elastyny"... najczęstszy błąd fizyki w tq... nie martw się, to normalne...
swoją drogą najfajniej wygląda to na olimpie, u cyklopów. czasem bardzo dziwnie wybrzusza im się okrycie bioder... bardzo dziwnie;PPP

Sprawa się trochę bardziej skąplikowała - kiedy usiłuję zainstalować aktualizacje wyskakuje błąd, i pisze że potrzeba ileś tam bajtów miejsca (wieeeele bajtów ale ja i tak mam o wiele więcej na dysku więc to jakieś nieporozumienie. Niestety patch nie chce się zainstalować, a bez instalacji patcha nie uruchomię TQIT - co tu robić? Czy tylko ja mam taki problem? Pomóżcie mi, ta gra doprowadza mnie powoli do szału...

Dnia 14.08.2008 o 23:40, marcin1930 napisał:

Sprawa się trochę bardziej skąplikowała - kiedy usiłuję zainstalować aktualizacje wyskakuje
błąd, i pisze że potrzeba ileś tam bajtów miejsca (wieeeele bajtów ale ja i tak mam o
wiele więcej na dysku więc to jakieś nieporozumienie. Niestety patch nie chce się zainstalować,
a bez instalacji patcha nie uruchomię TQIT - co tu robić? Czy tylko ja mam taki problem?
Pomóżcie mi, ta gra doprowadza mnie powoli do szału...

To również jest częsty bugg...
Pewnie nie masz miejsca na dysku C,a tam musisz mieć właśnie tę ilość wymaganego miejsca,jeżeli błąd się powtarza,ściągnij z neta tego patcha.

Dnia 14.08.2008 o 20:51, marcin1930 napisał:

|dream + warfare|

Jak czytałem posty różnych osób w tym temacie, to właśnie dream + warfare osiąga największy damage. Nigdy tą klasą nie grałem, więc trudno mi się szczegółowo wypowiadać ;]

Dnia 14.08.2008 o 20:51, marcin1930 napisał:

|dream+defense|

Templariusz. Tą postacią grałem dosyć sporo czasu, i muszę przyznać, że wcale nie jest zła. Mocna obrona + niezłe ataki tarczą z silnymi skillami ze snu. :)

Dnia 15.08.2008 o 00:13, Maxtreme napisał:

To również jest częsty bugg...
Pewnie nie masz miejsca na dysku C,a tam musisz mieć właśnie tę ilość wymaganego miejsca,jeżeli
błąd się powtarza,ściągnij z neta tego patcha.

Dobra, działa. Dzięki za pomoc, dziwne jest że TQ i TQIT mam na dysku D, a po instalacji patcha z dysku C znikło mi 7 GB miejsca, a z D nic - ale ważne że TQ działa :)

@burczynski
A nie orientujesz się która klasa zapewnia najwięcej "zabawy"? Tzw. fun''u? Na tym mi właśnie zależy, nie muszę mieć jakiegoś pro uber killera, który nudzi się po kilku mapkach. Czy Dream+Hunter będzie dobry? I jak rozkładać skille, bo hunter wymaga siły i zręczności a dream wymaga inteligencji = czyli mamy już wszystkie atrybuty, teraz pojawia się pytanie jak je rozkładać żeby wszystko było jak należy.

Siemka powie mi ktoś czy obrona+łotrostwo jest dobre? Kurde lecę gościem już koniec 2 aktu ale coś to krwawienie nie do końca skuteczne jest.

I jeszcze jedno czy można dać w 3 mistrzostwo jak tak to na którym lvlu?

Dnia 16.08.2008 o 02:24, mefisto666 napisał:

Siemka powie mi ktoś czy obrona+łotrostwo jest dobre? Kurde lecę gościem już koniec 2
aktu ale coś to krwawienie nie do końca skuteczne jest.

Nie grałem nigdy Korsarzem, więc Ci nie pomogę, ale słyszałem, że to bardzo dobra postać (jeżeli jest odpowiednio rozwinięta).

Dnia 16.08.2008 o 02:24, mefisto666 napisał:

I jeszcze jedno czy można dać w 3 mistrzostwo jak tak to na którym lvlu?

Nie da się, są tylko dwa mistrzostwa do wzięcia.

Witam!

Czy łączenie mistrzostw daje jakieś dodatkowe korzyści? Połączyłem Naturę z Burzą, co dało mi tytuł Druida. Czy oprócz samego tytułu dostaję jakieś bonusy?

Dnia 16.08.2008 o 11:21, alistair napisał:

Witam!

Czy łączenie mistrzostw daje jakieś dodatkowe korzyści? Połączyłem Naturę z Burzą, co
dało mi tytuł Druida. Czy oprócz samego tytułu dostaję jakieś bonusy?

Rozwijanie atrybutów poszczególnych mistrzostw. W twoim przypadku Natury z Burzą. ;] Każde z mistrzostw daję skille, z których korzystasz podczas gry.

Witam. A więc oto moja pierwsza postać Władyka (wojna/burza). Gra mi się nią naprawdę nieźle ;). Radzę sobie doskonale i gra się bardzo przyjemnie. A oto takie sobie itemy, moim zdaniem jak na 13 lvl to całkiem niezłe. Co o tym myślicie?

20080816145925

20080816145950

20080816150014

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować